NOVINKA-MICRODERMAL PIERCING

28.01.2016 03:40

A nyní jedna novinka pro milovníky piercingu a různých ozdob a v neposlední řadě i pro posouvání hranic bolesti, jedná se o Mikrodermal piercing.

MIKRODERMÁLNÍ PIERCING

 

Mikrodermál je podkožní mikroimplantát, laicky řečeno druh piercingu, který je uchycen pod kůži a ven kouká jen vlastní ozdoba. Úplně správné označení by ovšem mělo být transdermální mikroimplantát, neboť šperk není celý zasazen pod kůží. Mikrodermál se používá v místech, kde není možná aplikace klasického šperku, tzn. na netradiční místa (pod klíční kost, mezi ňadra, na zátylek, paže atd.) – v tom je jeho aplikace revoluční. Na tato místa se dříve používaly surface piercingy, ovšem díky mnoha komplikacím bývají stále častěji nahrazovány právě mikrodermály. Mikrodermál se nedá aplikovat pouze na místa, kde je kůže v ohybu, kde je kůže vystavena nadměrnému dráždění (tření o textil, styk s chemikáliemi) a v blízkosti větších než miniaturních žilek.

Asi  jedinou, ovšem dost podstatnou nevýhodou, je náročnost provedení. V žádném případě se nedoporučuje domácí aplikace. Náročnost se netýká pouze technické stránky, ale také potřebou speciálního vybavení ,které je v mém studiu k dispozici.